Corona update

Beste leden en supporters,

Het aantal coronabesmettingen loopt helaas op en met ingang van 6 november is een aantal nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen ingegaan. Gelukkig mogen we blijven sporten, maar voor de zaalsport is vanaf 18 jaar het coronatoegangsbewijs verplicht. Dit geldt voor de sporters en het publiek. Ook blijft het advies om 1,5 meter afstand te houden.

We zetten de regels die zijn gebaseerd op het protocol van NOC*NSF hieronder nog even voor jullie op een rijtje:

  • heb je coronagerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Dit geldt voor iedereen;
  • was je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • schud geen handen;
  • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygi├źneregels voor iedereen in acht.

Als je wilt trainen, spelen of een wedstrijd bekijken en 18 jaar of ouder bent, moet je het coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Dit bewijs (via een QR-code op je telefoon of een papieren document) kun je krijgen wanneer:

  • Je volledig bent inge├źnt met een vaccin tegen corona.
  • Je minder dan een half jaar geleden een corona besmetting hebt doorgemaakt.
  • Je negatief getest bent door de GGD of andere testlocatie. Dit bewijs is 24 uur geldig.

Voor het tonen van het coronatoegangsbewijs is een uitzondering gemaakt voor mensen die met een functie aanwezig moeten zijn. Dit zijn de trainers, de coaches (uit en thuis), scheidsrechters, alle noodzakelijk aanwezige andere vrijwilligers of mensen die bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden komen uitvoeren. Let op: rij-ouders vallen niet onder deze uitzondering.

De regels gelden voor de sporthal en de kantine. De Veste heeft regels vastgesteld voor de toegang tot de zaal en de kantine. Waar je eerst via de kantine naar de kleedkamers en de zaal ging, moet je nu via de zijingang naar de zaal en de kleedkamers. Als je na afloop van het sporten of het kijken naar een wedstrijd naar kantine wilt, moet je opnieuw je coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.

Wij vragen jullie om je te houden aan deze regels en niet in discussie te gaan als wordt gevraagd om je coronabewijs te laten zien. We moeten ons aan deze regels houden en kunnen geen uitzonderingen maken. We moeten het samen doen en we hopen jullie allemaal te zien in de zaal.